Call Us Today 013-9117607 yanti25us@gmail.com

 

 

Menyusukan bayi hingga usia 2 tahun menjadia dambaan ibu-ibu. Namun, ada ranjau yang perlu ditempuhi. Kini, segalanya tidak mustahil dengan set asas milk booster shaklee.

Jom ikuti kisah perjalanan penyusuan Puan Nur Hamizah Kusni.

*******************************************

Saya Nur Hamizah Mohd Kusni, pengalaman dengan set penyusuan Shaklee bermula ketika saya mendapat tawaran menjadi guru ganti di sebuah sekolah, dan saya perlu menyediakan EBM kepada bakal pengasuh anak saya walaupun dia telah melepasi fasa penyususan eksklusif selama 6 bulan.

Misi melengkapkan penyusuan sehingga umur 2 tahun, saya mula mencari ‘milk booster’ di Google dan yang popular pada masa itu. Hasil pertanyaan dengan kawan sekolah saya yang mana dia SID Shaklee mencadangkan saya untuk cuba Alfalfa Complex. Ini paling asas perlu ada.

Alhamdulillah hasilnya tidak mengecewakan. Walaupun saya agak lama tidak membuat EBM. Terima kasih kenalkan saya dengan ‘milk booster Shaklee’.

Fasa penyusuan diteruskan untuk anak ke-2. Berniat untuk terus mengambil Alfalfa Complex tidak kesampaian apabila saya disahkan hamil anak ke-3 ketika anak ke-2 berusia masuk 5bulan.

Saya telah mendapatkan pendapat seorang doktor mengenai penyusuan ketika hamil. Dengan info yang ada, saya mengambil keputusan untuk tambah ESP iaitu sumber protein soya yang berkualiti tinggi dalam proses penyusuan dan kehamilan.

Saya dapat lengkapkan penyusuan eksklusif untuk anak ke-2 saya.Dan diteruskan dengan alternatif susu formula sebagai ganti susu badan, namun dia tidak terima. Tetap mahu susu ibu. Saya teruskan dengan pengambilan ESP agar dia kenyang lebih lama dan proses tumbesarannya sejajar dengan rekod yang disarankan.

Alhamdulillah, proses tumbesaran bayi tidak terganggu.

Selepas kelahiran anak ke-3, saya mengambil Set Kombo pilihan ramai ibu Menyusu. Iaitu Alfalfa Complex dan ESP. Pada masa yang sama,saya mengambil Vitamin C Plus sebagai menguat imun badan. Susu badan meriah untuk 2 orang anak kecil menyusu bersama.Juga tiada masalah bengkak susu. Malah diri saya tidak terlampau lembik atau terlalu lapar dalam waktu yang singkat.

ESP sangat membantu saya rasa kenyang yang lebih lama dan susu yang dihasilkan juga tidak cair. Alfalfa Complex selain sebagai penggalak pengeluaran susu, ia juga buat saya lebih lawas mudah membuang. Makan juga agak meriah tetapi berat badan tidak berapa bertambah. Saya sokong proses penyusuan bantu ibu kembali slim.

Syukur pada Ilahi diberi peluang untuk menyusukan anak-anak kecil saya sehingga berusia 2tahun. Malah, hubungan mereka rapat dan ramai menganggap mereka adalah kembar. Kini, saya teruskan pengambilan set kombo asas penyususan Shaklee dalam penyusuan anak ke-4. Bagi mereka yang ingin mencuba Set Penyusuan Shaklee, walaupun bermula dengan yang asas ; hasilnya tetap menyenangkan hati ibu yang menyusu.

Dapatkan penerangan yang jelas dan sokongan untuk teruskan penyusuan. Banyak manfaat yang diperoleh walaupun ianya hanya set kombo penyusuan yang asas.

*******************************************

Kalau nak jimat sambil guna produk semulajadi dan berkualiti u boleh join ahli shaklee. Ala tak sampai rm100 pun. Klau nak keahlian percuma pun bulih coz ada caranya.

Banyak manfaat jadi ahli. Bukan setakat dapat harga ahli, u nak berbiz pun bulih. Tapi tak wajib buat biz pun bila dah jadi ahli. Dapat nikmati harga ahli. Bulih akses web dengan id sendiri. Bulih klik-klik secara online jugak untuk dapatkan produk Shaklee. Tapi kalau nak suruh che Yan  oderkan pun okey je.

Owh sebelum terlupa. Opcozz konsultasi dari Che Yan bersama dengan segala HACKS dalam penggunaan produk Shaklee.

Tak tau macam mana nak jadi ahli?

Bleh rojer Che Yan di :

Blog :

vitaminDhatiku.blogspot.com
omelancheyan.com

FB :

Shahizan Rahimi

FB page kawasan :

Pengedar Shaklee Jerantut 013-9117607

FB page semalaysia :

vitaminDhatiku

Whatapp :

www.wasap.my/6013-9117607